Varusteet


em_varusteetMiekkailuvarusteet: tärkeimmät varusteet ovat ase (kalpa, floretti, säilä), maski ja miekkailupuku (takki ja housut).

Miekkailu on turvallinen laji. Vammoja ja vakavampia tapaturmia tapahtuu erittäin harvoin, jolloin syynä on yleensä miekkailusääntöjen piittaamattomuus tai varusteiden kunnon laiminlyönti. Pintanaarmuja ja mustelmia voi syntyä kiihkeämmissä taisteluissa, mutta ne paranevat ajan myötä nopeasti. Muihin lajeihin verrattuna esimerkiksi jalkapalloilu ja jääkiekko ovat monta kertaa riskialttiimpia lajeja kuin miekkailu.

Miekkailussa vaaditaan luonnollisesti hyviä suojavarusteita. Niinpä kansainvälinen miekkailuliitto F.I.E. on laatinut erittäin tiukat turvamääräykset kilpamiekkailijoille.

Miekkailijan tärkeimmät varusteet ovat:

  • ase (kalpa, floretti, säilä)
  • asekäden hansikas
  • maski
  • miekkailupuku (takki ja housut)

Takki ja housut on valmistettu vahvasta, suojaavasta materiaalista (esimerkiksi Kevlar-kuidusta), mutta ne antavat samalla miekkailijalle hyvän mahdollisuuden liikkua ottelualueella joustavasti. Miekkailupuvun perinteinen väri on valkoinen.

Muita varusteita ovat vartalojohto, kainalosuojus, sukat ja miekkailutossut.

Oikea- ja vasenkätisille on olemassa omat varusteensa.

Varustuksen, jolla pystyt kilpailemaan ja jolla pärjäät pidempään, saat noin 300-400 eurolla. Seuraharjoituksissa selviät toki pienemmillä kustannuksilla. Esimerkiksi kalpa maksaa noin 70-80 euroa, hanska 20-30 euroa, vartalojohto sähkömiekkailua varten 20 euroa ja maski noin 130 euroa.

Miekkailusäännöissä korostetaan miekkailijan vastuuta varusteistaan. Sääntöjen mukaan miekkailijan on pidettävä kunnossa aseensa, tarvikkeensa ja vaatetuksensa, joista kaikista hän on itse vastuussa. Näiden sääntöjen määräämien turvallisuus- ja tarkastustoimenpiteiden tarkoituksena on miekkailijan turvallisuuden lisääminen. Miekkailijan vastuu ja vaatimukset varusteistaan korostuvat yhä enemmän mitä vaativimpiin kilpailuihin miekkailija osallistuu.

Miekkailua aloittaessasi sinulla ei tarvitse olla omia miekkailuvarusteita, sillä kurssillamme saat käyttöösi tärkeimpiä varusteita. Samoin voit lainata seuramme varusteita harjoituksissamme jatkossakin.

Seuramme kautta voit myös hankkia miekkailuvarusteita.

Print Friendly, PDF & Email