Toimintamuodot


Espoon Miekkailijat urheiluseurana panostaa vahvasti nuorisotyöhön sekä tarjoaa aikuismiekkailijoille ja vanhemmille monitasoisia harrastus- ja kehittymismahdollisuuksia.

Seuran toiminnan näkyvin osa tapahtuu päivittäin miekkailusalilla. Seura on keskittynyt tasokkaan, ammattimaisen miekkailuopetuksen ja -valmennuksen järjestämiseen lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Tärkeimpänä ja suurimpana ryhmänämme ovat eri-ikäiset nuoret ja lapset noin 5-vuotiaista alkaen, mutta yli 40 -vuotiaat aikuiskuntomiekkailijat ovat viime vuosina nousseet merkittäväksi yksittäiseksi ryhmäksi . Uutena ryhmänä on aloittanut viime syksynä pyörätuolimiekkailijat, joille seura pystyy tarjoamaan erityisopetusta täydellisillä pyörätuolimiekkailukalustolla.

Seurassamme miekkailua harrastavat jäsenemme ovat harrastemiekkailijoita ja aktiivimiekkailjoita, jotka harjoittelevat eri aikoina, valmentautuvat eri lailla, joilla valmennusmaksut ovat eri suuruisia, ja erilaiset tavoitteet miekkailuharrastuksensa osalta.

Harrastemiekkailuryhmät

Harrastemiekkailijoiden harjoituksissa pääpaino on miekkailun mielekkäässä harrastamisessa riittävillä perustaidoilla ja niiden
mielekkäässä ylläpitämisessä. Miekkailun aloittamis- ja harrastamiskynnys on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi niin harjoitusmaksujen (maksu vain toteutuneesta harjoituskerrasta) kuin myös osallistumisen osalta. Opetus ja valmennus tapahtuvat omilla harjoitusvuoroillaan, joihin esimerkiksi nuoret kilpamiekkailijat eivät saa osallistua.

Lue lisää harrastemiekkailusta!

Aktiivimiekkailijaryhmät

Aktiivimiekkailijoiden ryhmiä ovat eri-ikästen nuorten ryhmät, aikuiset kunto-harrastemiekkailijat, kilpamiekkailijat (valmennusryhmien miekkailijat), pyörätuolimiekkailijat ja perhemiekkailijat. Aktiivimiekkailijoiden ryhmissä miekkailu on tavoitteellisempaa harrastamistan ja heillä on valittavissa harjoitusvuoroja enemmän (mahdollisuus jopa 4 kertaan viikossa ma-su). Ammattimainen miekkailuvalmennus keskittyy miekkailijan fysiikan ja teknis-taktis-taito-ominaisuuksien säännölliseen kehittämiseen antaen mahdollisuudet myöhemmin pyrkiä myös kilpamiekkailijaryhmiin. Harjoitusmaksut ovat erilaisia kuin harrastemiekkailijolla, aktiivimiekkailijat maksavat ryhmänsä mukaisen yhtenäisen lukukausimaksun.

Lue lisää aktiivimiekkailusta!

Vapaaehtoistoiminta

Mutta seuramme tekee salilla tapahtuvan miekkailutoiminnan lisäksi paljon muutakin, joka ei välttämättä näy salilla. Kaiken valmistelu ja tekeminen vaatii paljon työvoimaa. Vuositasolla seuramme eri tehtävissä toimii lähes 50 sitoutunutta henkilöä. Tällaisia ovat valmentajat, ohjaajat, tuomarit, tapahtumaohjaajat ja vapaaehtoiset henkilöt mm. kansainvälisten miekkailukilpailujen järjestelytehtävissä. Seuramme siis nojaa voimakkaasti vapaaehtoisuuteen kuten lähes kaikki urheiluseurat Suomessa. Emme ole siis fitness-sali, josta ostetaan kerta- tai kausikortti ja kaikki saadaan sen mukaan. Meidän hinnoittelumme ei mahdollista tätä.

Kannustamme kaikkia tulemaan mukaan tavalla tai toisella vapaaehtoistoimintaamme edes pienin askelin, se on edelleenkin suomalaisen urheiluseuran ehdoton elinehto.

KULPS- ja koulumiekkailu

Seuramme tärkein yhteistyökumppani on Espoon kaupunki. Seuramme on aktiivisesti mukana kaupungin järjestämissä urheilutapahtumissa (lomaliikunta, Hop on hop off, leiritys). Seuran merkittävin ja laajin toimintamuoto nuorten tutustuttamiseksi miekkailuun on ollut Espoon kaupungin järjestämä KULPS-toiminta (linkki!!), joka on suunnattu  peruskoulun 7.-9 luokkalaisille. Esimerkiksi kevätkaudella 2015 lähes 3 000 Espoon koululaista tutustui seuramme järjestämään KULPS-miekkailuun!

Lue lisää KULPS-miekkailusta!

Tapahtumamiekkailu

Lisäksi seura tarjoaa yhteisöille, yrityksille ja ryhmille tapahtumamiekkailua TYKY- ja TYHY- liikuntana tai vaikkapa kokousten välipalaliikuntaa. Myös eri-ikäisten jäsentemme synttärimiekkailutapahtumat ovat tulossa suosioon.

Lue lisää tapahtumamiekkailustamme!

KIINNOSTUITKO MIEKKAILUSTA!

Ota yhtys meihin, me hoidamme loput ja pääset miekkailemaan!

 

 

Print Friendly, PDF & Email