Toimintamuodot


Espoon Miekkailijat urheiluseurana panostaa vahvasti nuorisotyöhön sekä tarjoaa aikuismiekkailijoille ja vanhemmille monitasoisia harrastus- ja kehittymismahdollisuuksia.

Seuran toiminnan näkyvin osa tapahtuu päivittäin miekkailusalilla. Seura on keskittynyt tasokkaan, ammattimaisen miekkailuopetuksen ja -valmennuksen järjestämiseen lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Tärkeimpänä ja suurimpana ryhmänämme ovat eri-ikäiset nuoret ja lapset noin 5-vuotiaista alkaen, mutta yli 40 -vuotiaat aikuiskuntomiekkailijat ovat viime vuosina nousseet merkittäväksi yksittäiseksi ryhmäksi. Uutena ryhmänä ovat pyörätuolimiekkailijat, joille seura pystyy tarjoamaan erityisopetusta täydellisellä pyörätuolimiekkailukalustolla.

Seurassamme miekkailua harrastavat jäsenemme ovat harraste- tai kausimiekkailjoita, jotka harjoittelevat eri aikoina, valmentautuvat eri lailla, joilla valmennusmaksut ovat eri suuruisia, ja erilaiset tavoitteet miekkailuharrastuksensa osalta.

Harrastemiekkailuryhmät

Harrastemiekkailijoiden harjoituksissa pääpaino on miekkailun mielekkäässä harrastamisessa riittävillä perustaidoilla ja niiden mielekkäässä ylläpitämisessä. Miekkailun aloittamis- ja harrastamiskynnys on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi niin harjoitusmaksujen (maksu vain toteutuneesta harjoituskerrasta) kuin myös osallistumisen osalta. Opetus ja valmennus tapahtuvat omilla harjoitusvuoroillaan, joihin esimerkiksi nuoret kilpamiekkailijat eivät saa osallistua.

Lue lisää harrastemiekkailusta!

Kausimiekkailijaryhmät

Kausimiekkailijoiden ryhmiä ovat eri-ikäisten nuorten ryhmät, aikuiset kunto-harrastemiekkailijat, kilpamiekkailijat (valmennusryhmien nuorisoryhmät ja aikuismiekkailijat), pyörätuolimiekkailijat ja perhemiekkailijat. Kausimiekkailijoiden ryhmissä miekkailu on tavoitteellisempaa harrastamistan ja heillä on valittavissa harjoitusvuoroja enemmän (mahdollisuus jopa 4 kertaan viikossa ma-su). Ammattimainen miekkailuvalmennus keskittyy miekkailijan fysiikan ja teknis-taktis-taito-ominaisuuksien säännölliseen kehittämiseen antaen mahdollisuudet myöhemmin pyrkiä myös kilpamiekkailijaryhmiin. Harjoitusmaksut ovat erilaisia kuin harrastemiekkailijolla, aktiivimiekkailijat maksavat ryhmänsä mukaisen yhtenäisen lukukausimaksun.

Lue lisää kausimiekkailusta!

Vapaaehtoistoiminta

Seuramme tekee salilla tapahtuvan miekkailutoiminnan lisäksi paljon muutakin, joka ei välttämättä näy salilla. Erilaisten toimintamuotojen ja tapahtumien suunnittelut, valmistelut ja tekemiset vaativat paljon resursseja. Vuositasolla seuramme eri tehtävissä toimii lähes 30-60 vapaaehtoista henkilöä seuran valmennuksesta vastaavien toimihenkilöiden taustalla. Näitä ovat avustavat tapahtumaohjaajat, tuomarit ja muut vapaaehtoiset henkilöt mm. kansallisten ja kansainvälisten miekkailukilpailujen järjestelytehtävissä. Seuramme nojaa täten voimakkaasti vapaaehtoisuuteen kuten lähes kaikki urheiluseurat Suomessa. Emme ole siis kuntosali, josta ostetaan kerta- tai kausikortti ja kaikki palvelut saadaan sen mukaan. Meidän hinnoittelumme ei mahdollista tätä.

Kannustammekin kaikkia tulemaan mukaan vapaaehtoistoimintaamme tavalla tai toisella edes pienin askelin, se on edelleenkin suomalaisen urheiluseuran ehdoton elinehto!

Maksuton miekkailu ja koululaismiekkailu

Seura järjestää yhteistyössä Espoon kaupungin liikuntapalvelujen kanssa maksutonta miekkailun opetusta ja harrastamista Espoon 1.-9. peruskoululaisille, koululaisille, yli 15v. nuorille ja työikäisille, myös monikulttuurisille ryhmille sekä sovellettua että pyörätuolimiekkailua ja U6-Otetaanpas uusiksi -liikkujille.
Tule mukaan maksuttoman miekkailun toimintamuotoihimme milloin vain!

Lue lisää maksuttomasta miekkailusta ja koululaismiekkailusta

Tapahtumamiekkailu

Seura järjestää sopimuksen mukaisesti yhteisöille, yrityksille ja ryhmille räätälöityä tapahtumamiekkailua TYKY- ja TYHY- liikuntana tai vaikkapa kokousten välipalaliikuntaa. Myös eri-ikäisten jäsentemme synttärimiekkailutapahtumat ovat suosittuja.

Lue lisää tapahtumamiekkailustamme!

KIINNOSTUITKO MIEKKAILUSTA!

Ota yhtys meihin, me hoidamme loput ja pääset miekkailemaan!

 

 

Print Friendly, PDF & Email