Seuraesittely


Espoon Miekkailijat ry on Tapiolan Tuulimäen urheiluhallilla (väestösuojassa) toimiva menestyksellinen espoolainen kalpamiekkailuseura, joka on perustettu vuonna 1982.  Seuran toiminta on keskittynyt tasokkaan miekkailuopetuksen ja -valmennuksen järjestämiseen lapsille, nuorille ja aikuisille. Järjestämme säännöllisesti keväällä ja syksyllä edullisia Miekkailija-tutustumiskursseja, joiden jälkeen pääset heti kokeilemaan miekkailua oikeilla miekkailuvarusteilla. Ikä ei ole miekkailussa mikään este! Myös perheet ja pyörätuolimiekkailijat ovat erittäin tervetulleita!

IvarSeura on maamme johtavia kalpamiekkailuseuroja, jonka parhaimmat kalpamiekkailijat kuuluvat ikäluokissaan maamme kärkeen. Seurassa on lähes 200 jäsentä, joiden iät vaihtelivat 5 ja 66 vuoden väliltä. Miekkailijat ovat kotoisin Espoon lisäksi myös muualta pääkaupunkiseudulta, Kauniaisista, Helsingistä ja Vantaalta. Miekkailusalimme sijaitsee Espoossa Tapiolan keskustassa, Tuulimäen urheiluhallilla (Tuulimäen väestösuoja), Itätuulenkuja 9. Täällä voivat kaikki ikäryhmät monipuolisesti harjoitella, kilpailla ja kuntoilla päivittäin. Seura tarjoaa kilpa-, harrastus- ja kuntomiekkailua kaikenikäisille ja -tasoisille.

Seura järjestää jatkuvasti eri-ikäisille lapsille, nuorille, aikuisille, perheille ja pyörätuolilla liikkuville miekkailukursseja. Nuorimpien miekkailijoiden, noin 5-10 -vuotiaiden lasten toiminnassa korostetaan ”zorromaista” vapaamuotoisuutta, leikinomaisuutta ja totuttautumista urheilumaailmaan. Nuorille ja aikuisille seura tarjoaa mahdollisuuden kilpamiekkailun lisäksi vaativaan harrastus-ja kuntomiekkailuun.

 

Seuran säännöllinen valmennustoiminta käsittää nuorisovalmennuksen, aikuisvalmennuksen, kilpa- ja huippu-urheilun ja uutena toimintamuotona pyörätuolimiekkailun, jonka seura käynnisti syksyllä 2014 ainoana pääkaupunkiseudun miekkailuseurana  opetusministeriön seuratoiminnan kehittämistuen avulla.

Seura tarjoaa lisäksi matalan kynnyksen miekkailutoimintaa yhdessä Espoon kaupungin liikuntapalvelun kanssa. Miekkailua tuodaan esille julkisissa paikoissa erityisesti lasten ja nuorten loma-liikuntatapahtumien yhteydessä (hiihtolomaviikko, kesäloman alku ja loppu, syyslomaviikko). Tällöin kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan miekkailua, ja tapahtumissa esitetellään myös erityisryhmille suunnattua pyörätuolimiekkailua. Näiden miekkailutapahtumien yhteydessä kaikki halukkaat voivat ilmoittauttua ja  osallistua seuran järjestämille edullisille, lyhytjaksoisille alkeiskursseille.

Kurssien jälkeen miekkailusta kiinnostuneet voivat harrastaa miekkailua edullisesti seuran omilla harrastevuoroilla tai liittyä seuran aktiiviseen valmennustoimintaan.

Toiminnan johtamisesta ja päävalmennuksesta vastaa Kimmo Puranen, monikertainen kalvan Suomen mestari ja olympiamiekkailija, joka on suorittanut kansainvälisen miekkailuvalmentajadiplomin Budapestin liikuntayliopistosta 1988. Seuran valmennuksesta vastaavat valmentajat ja ohjaajat ovat kokeneita ja koulutettuja miekkailualan ammattilaisia.

Tiedustelut ja yhteydenotto

    Toiminnanjohtaja / päävalmentaja Kimmo Puranen
    Sähköposti: kimmo.puranen(at)espoonmiekkailijat.fi
    EM-Puhelin: 0500 416 826

Postiosoite:

    Kimmo Puranen
    Espoon Miekkailijat ry
    Pispankallionpää 4 A 9
    02200 Espoo

Print Friendly, PDF & Email