Kurssiesittelyt


MINUSTAKO MIEKKAILIJA?

TULE NYT SYKSYLLÄ 2022 SYYSKUUSSA ALKAVILLE MIEKKAILUKURSSEILLEMME!

 • Onko sinussa kamppailullisuutta, voitontahtoa, urheilullisuutta tai taistelutahtoa?
 • Haluatko älyllisiä haasteita salamannopeasti ponnisteltavaksi ja ratkottavaksi – unohda hetkeksi kaikki muu mielestäsi!
 • Haluatko haastaa kaverisi kaksinkamppailuun?
 • Haluatko kokemuksen loppuiäksesi – tule kokeilemaan turvallisesti lajiamme, mistä olet usein haaveillut!
 • “Yksi kaikkien puolesta, kaikki yhden puolesta!” – miekkailu on yhteisöllisyyttä!
 • Miekkailu sopii kaikenikäisille lapsista vaariin ja kaikenkuntoisille. Miekkailussa on tunteiden hallintaa ja hyödyntämistä, harkintakykyä, analyyttistä ja rationaalista ajattelua, hetkessä onnistumisen iloa ja pettymyksen tuskaa ja luovuutta.
 • Fyysinen kunto ei yksin ratkaise kamppailua, siinä tarvitaan myös paljon tunnetta ja älyä!
 • Sinustako entiasaikojen musketööri tai olympiamiekkaiilija?

Miekkailukurssi on oikea tapa tutustua miekkailun perusasioihin.

Espoon Miekkailijat järjestää syyskaudella 2022 peruskurssit lapsille, nuorille, aikuisille, perheille ja pyörätuolilla liikkuville. Kurssin jälkeen voit harrastaa miekkailua harraste-, kuntoilu- tai kilpailumuotona omassa ikä- ja tasoryhmässä pistämättömässä miekkailuseurassamme.

Miekkailun peruskurssit on tarkoitettu ikäryhmittäin noin 5-vuotiaista minizorrolapsista aikuisiin ja veteraaneihin asti (myös perheille pidetään oma kurssi). Yläikärajaa ei ole! Pyörätuolimiekkailijat ovat erittäin tervetulleita!

Miekkailukurssillame ei ole tasovaatimuksia. Haluamme tarjota kaikille miekkailusta kiinnostuneille tilaisuuden kokeilla ja harrastaa lajiamme itselleen haluamallaan tasolla. Ikä, kunto tai liikunnallista erityistukea tarvitsevat eivät ole seurassamme miekkailuharrastuksen esteenä.

Miekkailussa tarvitaan niin henkisiä (tunneperäisiä ja tiedollisia) kuin myös fyysisiä ominaisuuksia, jotka vaihtelevat ja kehittyvät ajan myötä eri tavoin. Niinpä etukäteen on lähes mahdotonta arvioida, sopiiko miekkailu kurssilaiselle ja haluaako hän jatkaa miekkailua. Vain oma halu miekkailukamppailuun on tärkeintä.

Kurssille tullessasi tarvitset vain sisäliikuntaan sopivat kengät, sukat, t-paidan ja pitkät verryttelyhousut. Me hoidamme kaiken muun, seuraltamme saat käyttöösi miekkailuvarusteet! Ja harrastaminen seurassamme on kaikille kohtuuhintaista!

Missä miekkailemme?

Espoon Miekkailijoiden miekkailusali sijaitsee Tapiolassa Tuulimäen urheiluhallilla (väestönsuojassa). Osoite on Itätuulenkuja 9, Espoo.

Syys-lokakuun kurssiryhmät (max 14 kurssilaista/ryhmä), -ajankohdat ja -maksut:

 1. 5-8 -vuotiaat mikro- ja minizorrot: minizorrokurssi (8 x 1h), su klo 15-16: 11.9-30.10.2022, hinta 90€
 2. 8-12 -vuotiaat zorrot: zorrokurssi la-su 10.-11.9 klo 11-14  ja 18.9, hinta 130€
 3. 13-15 -vuotiaat minijuniorit: minijuniorikurssi, la-su 17.-18.9 klo 11-14  ja su 25.9, hinta 130€
 4. 16-18 -vuotiaat nuoret: musketöörikurssi, su 2.10 klo 10-15 ja su 9.10 klo 18-20, hinta 130€
 5. aikuiset: musketöörikurssi, su 2.10 klo 10-15 ja su 9.10 klo 18-20, hinta 150€
 6. perhemiekkailuryhmä, 1-2 huoltajaa ja 0-2 lasta 7-15v samasta ruokakunnasta: perhemusketöörikurssi, la-su 22.-23.10 klo 11-14 ja su 30.10, hinta 230€
 7. pyörätuolimiekkailijat: kurssin aikataulu sopimuksen mukaan, hinta 100€ (2-4 henkilöä/ryhmä)

Miekkailukurssien ikäjaottelu on tehty ohjeellisesti arvioidun fyysisen ja henkisen iän mukaisesti. Tarvittaessa voimme auttaa rajatapauksissa oikean ryhmän määrittämisessä.

Miekkailukurssin hinta muodostuu 1) kurssin perusmaksusta  ja 2) vapaaehtoisesta  Pohjola-Sporttiturva urheiluvakuutusmaksusta.

Miekkkailukurssin perusmaksuun sisältyy:

 • 1-2 kurssin opetusjaksoa 1-2 (5h / 2 x 3h)  ja yksi su-harjoituskerta (1,5h) seuran harjoitusvuorolla / 5-8 -vuotiaiden ke-minizorrojen kurssilla  miekkailuopetusta 8  miekkailuharjoituskertaa (1h) sunnuntaisin
 • kurssimateriaali
 • miekkailuvälineiden käyttö kurssin aikana
 • kurssivalokuva
 • kurssitodistus
 • Miekkailu- ja 5-otteluliiton pakollinen harrastajalisenssi (1.9.2022-31.8.2023)

Vapaaehtoinen urheiluvakuutusmaksu

Kurssilainen voi halutessaan ostaa lisäksi vapaaehtoisen lasten ja nuorten 21 euroa tai aikuisten (synt. ennen 31.8.2003) 37 euroa maksavan liiton kattavan Pohjola-Sporttiturva-vakuutuksen (1.9.2022-31.8.2023), jossa yhdistyy harrastemiekkailun tapaturma- ja sairaskuluvakuutus eri-ikäisille. Vakuutusta ei tarvita, jos kurssilaisella on oma vakuutus, joka korvaa urheiluvammat urheilulajin harrastetoiminnassa.

Yhteenvetona vaihtoehtoiset kurssimaksut:
1) kurssin perusmaksu tai
2) kurssin perusmaksu ja lasten/nuorten tai aikuisten harrastemiekkailuvakuutus yhteensä (perhekurssilla lasten ja aikuisten lukumäärän mukaan, 1-2 huolt. + 1-2 lasta)

Kuinka ilmoittaudun miekkailukurssille?

Täytä huolellisesti kurssi-ilmoittautumislomake ja lähetä se lopuksi meille. Saat pian meiltä sähköpostissa tarkemman kurssiohjelman ja ohjeet kurssimaksun suorittamista varten. Kurssimaksu tulee maksaa seuramme tilille eräpäivään mennessä ennen kurssin alkua.

Kun olemme vastaanottaneet kurssimaksusi, olet hyväksytty kurssille ja vahvistamme osanottosi.

Sairas- tai loukkaantumistapauksessa palautamme kurssimaksusi.

Mitä kurssin jälkeen, kuinka jatkaa miekkailua seurassamme?

Miekkailukurssin (kurssin opetusjakson ja harrastevuorojen) jälkeen voit jatkaa heti miekkailua seuramme harjoitusvuoroilla. Seuran kaikki varusteet ovat käytettävissäsi harjoituksissamme. Seuramme ammattitaitoiset valmentajat ja ohjaajat opastavat sinua kaikissa harjoituksissamme.

Voit miekkaillla omaksi iloksesi harrastemiekkailijoiden ryhmässä tai asettaa itsellesi haastavia aktiivimiekkailijan tavoitteita.Voit vähitellen pyrkiä seuran kilparyhmiin, ja osallistua kilpailuihin kansallisen tason kilpailuihin, myöhemmin kansainvälisiin kilpailuihin. Voit asettaa jopa tavoitteeksi olympiakisat!

Lue lisää: Mitä kurssin jälkeen?

Tule testaamaan miekkailukurssillemme minkälainen miekkailija sinussa piilee ja huomaa, kuinka tunteet ja äly yhdistyvät mielekkääseen liikuntaan! Oletko entisaikojen muskettisoturi tai kilpailuja janoava armoton taistelija?

Kun otat yhteyttä meihin, me hoidamme loput!

ilmoittaudu

Tervetuloa miekkailukurssillemme!

Print Friendly, PDF & Email