Kilpailut


Miekkailukilpailut: kilpailut ovat olennainen osa miekkailuharjoittelua.

Pidemmälle ehtineillä miekkailijoilla kilpailukausi on pitkä, yleensä 10-11 kuukautta. Loppuaika 1-2 kuukautta on aktiivista lepoa ja peruskuntoharjoittelua sekä tekniikkaharjoittelua. Kilpailukautena voi huippumiekkailijalla olla tärkeitä kansainvälisiä kilpailuja 12-15 ja kansallisia kilpailuja 20-40.

Kilpailujen suuri määrä johtuu siitä, että miekkailu on kamppailulaji. Kehittyäkseen miekkailija tarvitsee aina uusia vastustajia, joihin voidaan kokeilla ja soveltaa omaksuttuja teknis-taktisia taitoja. Erityisesti taktiikan ja psyykkisten ominaisuuksien kehittäminen ovat etusijalla huippumiekkailijoilla. Hyvin usein vasta kilpailuissa löydetään ns. persoonallisia miekkailullisia ominaisuuksia (esim. tempperamentti), joita ei ole koskaan aikaisemmin havaittu harjoituksissa. Kamppailulajeissa vaadittava ottelukovuus ja -kestävyys sekä taistelutahto saavutetaan lukuisilla kilpailuilla.

Miekkailussa järjestetään kilpailuja kaikille harrastajille iästä ja tasosta riippumatta. Hyvin usein kansalliset kilpailut ovat avoimia eri ryhmille, jolloin osanottajamäärät voivat kohota suureksi vastaten kansainvälisiä kilpailuja. Junioreille käytetään maittain erilaisia ikäluokkarajoja, jotka yleensä perustuvat nuorten fyysisten ominaisuuksien rajakohtiin ja valmennustoiminnan painopistealueisiin. Erityisesti kalvalla poikien fyysiset ominaisuudet (mm. pituus ja voima) ovat murrosiän vaiheilla jonkin aikaa ratkaisevassa asemassa taisteltaessa osumista ja voitoista.

Seuramme järjestää salillaan vuosittain myös runsaasti miekkailukilpailuja. Tammikuussa järjestetään vuosittain maamme nuorten merkittävin kalpakilpailu, Junioreiden Suurkilpailu, johon ottavat osaa kaikki juniorimiekkailijamme iästä ja tasosta riippumatta. Nuorimmat miekkailijat ovat 6-vuotiaita zorrokoululaisia ja vanhimmat 20-vuotiaita maajoukkuetason miekkailijoita. Kilpailijoita on yhteensä yli 120!

Tule katsomaan miekkailukilpailuja! Kilpailukalenterin ja vinkit miekkailuottelun katsomisesta löydät sivuiltamme.

Print Friendly, PDF & Email