EM Uutisarkisto


Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
--))-------+ TÄRKEÄ INFO: Espoon Miekkailijoiden uudet COVID-19 -rajoitukset, suositukset ja harjoitusryhmät/-vuorot alkaen su 22.11.2020!

Pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen siirryttyä leviämisvaiheeseen seuramme on päivittänyt Espoon kaupungin määräysten ja ohjeistusten mukaisesti COVID-19 -saliohjeistuksiaan ja -käytänteitään ja samalla harjoitusryhmiin ja -vuoroihin on tehty merkittäviä muutoksia.

Tavoitteena on, että kaikki seuramme lapset ja nuoret (6-20v) voisivat mahdollisimman turvallisesti miekkailla salilla ja aikuisharrastajat (yli 20v) ylläpitäisivät miekkailutaitojaan, -kuntoaan ja motivaatiotaan mielekkäästi ohjattuna etäharjoitteluna poikkeusolojen aikana.

Oheiset uudet rajoitukset ja ohjeistukset astuvat voimaan seurassamme välittömästi 22.11.2020, ja ne ovat voimassa kolme viikkoa, 14.12.2020 asti. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa.

Rajoitukset eivät koske mm. maajoukkuetoimintaa, SM-tason kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua (liiton valmennusryhmissä olevat aikuiskilpamiekkailijat).

1. Aikuisten harrastetoiminta - aikuisten harrastusmiekkailu 22.11-14.12.2020

Aikuisten harrastajien, yli 20-vuotiaiden, miekkailutoiminta Tuulimäen miekkailusalilla keskeytetäään kokonaan kolmeksi viikoksi 14.12.2020 asti.

Rajoituksia tarkastellaan tämän jälkeen uudestaan.

2. Aikuisten etäharjoittelu 23.11-14.12.2020

Seura järjestää kaikille halukkaille aikuisharrastajille etävalmennustukea ,-ohjeita ja keskustelua Teams-etäyhteyksien kautta.

Teams-etäyhteydet pidetään maanantaisin klo 19-20, ja linkki aikuismiekkailijoiden etäpalaveriin lähetetään kaikille syksyn aikana aktiivisessa miekkailutoiminnassa mukana olleille aikuisharrastajille. Ensimmäinen aikuismiekkailijoiden Teams-palaveri järjestetään ma 23.11.2020 klo 19-20.

Aikuismiekkailijoille ilmoitetaan piakkoin erillinen aikataulu hakea miekkailuvarusteensa miekkailusalilta omatoimista etäharjoitteluaan varten.

3. Lasten ja nuorten uudet harjoitusvuorot ja -ryhmätSeuraavat uudet miekkailun harjoitusryhmät ja -vuorot ovat voimassa seurassamme 22.11-14.12.2020:

Harjoitusvuorot ja -ryhmät:

ti klo 17.00-18.00: RYHMÄ 2 / nuoret 10-15v
ti klo 18.30-20.30 RYHMÄ 3 / nuoret 16-20v ja seuran-liiton kilpamiekkailuryhmät (liite EM-SPORTissa)

to klo 17.00-18.00: RYHMÄ 2 / nuoret 10-15v
to klo 18.30-20.30 RYHMÄ 3 / nuoret 16-20v ja seuran-liiton kilpamiekkailuryhmät (liite EM-SPORTissa)

su klo 15.00-16.00 RYHMÄ 1 / minizorrot 6-9v
su klo 16.30-18.00 RYHMÄ 4 / nuoret harrastajat 10-20v (ei seuran-liiton kilpamiekkailuryhmät (liite EM-SPORTissa)

4. Lasten ja nuorten harjoitusryhmien suuruudet harjoitusvuoroilla

Harjoitusvuoroille hyväksytään enintään 16 miekkailijaa, jotka ovat ennakkkoilmoittautuneita.

5. Lasten ja nuorten harjoitusvuoroihin ennakkoilmoittautuminen

Kaikkiin harjoitusvuoroihin tulee ennakkoilmoittautua EM-SPORT -järjestelmän kautta (https://emsport.espoonmiekkailijat.fi).

Jos tunnukset puuttuvat tai haluat saada lisätietoja EM-SPORT-järjestelmästä, ota yhteys toiminnanjohtaja Kimmo Puraseen, kimmo.puranen@espoonmiekkailijat.fi .

PYSYTÄÄN TERVEINÄ - PIDETÄÄN HUOLTA ITSESTÄMME JA TOISISTAMME!
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
TÄRKEÄ INFO: Espoon Miekkailijoiden päivitetyt COVID-19 -saliohjeistukset ja harjoitusryhmät/-vuorot alkaen ma 9.11.2020!

Pääkaupunkiseudun kiihtyneen koronavirustilanteen johdosta seuramme COVID-19 -saliohjeistuksia ja -käytänteitä tiukennetaan ma 9.11.2020 alkaen ja samalla harjoitusryhmiin ja -vuoroihin tehdään muutoksia, jotta kaikki seuramme jäsenet voisivat mahdollisimman turvallisesti miekkailla salilla.

Oheiset lisäohjeistukset ovat voimassa ainakin 6.12.2020 asti.

Seuraavat kohdat lisätään miekkailusalin COVID-19 -ohjeistukseen (http://www.espoonmiekkailijat.fi/covid19/ )

1. MIEKKAILUSALIN VÄLINEISTÖN JA PINTOJEN SÄÄNNÖLLINEN YLEISDESINFIOINTI
Kaikki miekkailusalin välineistöt (johtojen kiinnikkeet) ja yleiset pinnat desinfioidaan säännöllisesti viikoittain.

HUOM: SU 8.11 ISÄNPÄIVÄNÄ EI OLE MITÄÄN HARJOITUKSIA YLEISDESINFIOINNIN JOHDOSTA.

Jatkossa viikkodesinfiointi tehdään aikana, jolloin salilla ei ole muutenkaan harjoituksia (lähinnä lauantaisin).

2. KÄSIDESIN PAKOLLINEN KÄYTTÖ ENNEN JOKAISTA OTTELUA
Jokaisen miekkailijan on desinfioitava kätensä ennen jokaista ottelun alkua kiinnittyessään aluejohtoihin. Käsidesipullot sijaitsevat alueiden päissä. Käytetään vain metallisia miekkailualueita nro 1-3-5-7-9-11

3. KASVOMASKIN KÄYTTÖPAKKO SALIIN TULLESSA JA POISTUESSA SEKÄ SALILLA PIDEMPIEN OTTELUTAUKOJEN AIKANA (yli 10 min)
Jokaisen tulee miekkaillessaan pitää huolta omasta kasvomaskistaan omien varusteidensa lähettyvillä. Ei saa sekoittua muiden miekkailijoiden varusteiden kanssa!

HUOM: Maskin käyttöpakko koskee yli 15-vuotiaita.

4. MIEKKAILUSALIN YLEISEN JUOMAVESIPISTEEN KÄYTTÖ
Jokaisella miekkailijalla tulee olla harjoituksissa mukanansa oma valmiiksi täytetty vesijuomapullo. Tarvittaessa voidaan erikseen sovitusti jakaa harjoituksen aikana vesipisteestä vettä omiin henkilökohtaisiin juomapulloihin. Miekkailijat eivät itse koske juomavesipisteeseen!

5. HARJOITUSRYHMÄT - JA -AJAT
Seuran miekkailijoiden harjoitusvuorot ja -ryhmät ovat toistaiseksi vakiot kaikissa harjoituksissa. Harjoitusryhmän enimmäiskoko on 12 miekkailijaa.

Harjoitusvuorot ja -ryhmät:
ma klo 18.30-20.00: RYHMÄ 5 / aikuiset harrastajat

ti klo 17.00-18.00: RYHMÄ 2 / nuoret 10-15v
ti klo 18.30-20.30 RYHMÄ 3 / seuran-liiton kilpamiekkailuryhmä (liite EM-SPORTissa)

to klo 17.00-18.00: RYHMÄ 2 / nuoret 10-15v
to klo 18.30-20.30 RYHMÄ 3 / seuran-liiton kilpamiekkailuryhmä (liite EM-SPORTissa)

su klo 15.00-16.00 RYHMÄ 1 / minizorrot
su klo 16.30-18.00 RYHMÄ 4 / nuoret harrastajat ja perhemiekkailu
su klo 18.30-20.00 RYHMÄ 5 / aikuiset harrastajat

6. ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN OMAN HARJOITUSRYHMÄN HARJOITUKSIIN PAKOLLINEN
Ennakkoilmoittautuminen on tehtävä EM-SPORTin kautta ennen harjoituksia (enintään 12 miekkailijaa harjoituksiin). Jos sinulla ei ole EM-SPORT -tunnuksia, pyydä heti tunnukset Kimmolta!

7. KILPAMIEKKAILURYHMÄN MIEKKAILIJOIDEN HENKILÖKOHTAISET OPPITUNNIT
Oppitunteja voidaan tehdä valmentajan johdolla etukäteen sovittuina aikoina myös kilpamiekkailijoiden ryhmävuoroaikojen ulkopuolellla. Kaikki oppituntivuorot ilmoitetaan etukäteen toiminnanjohtajalle.

8. TOIMENPITEET OIREIDEN, KORONA-ALTISTUMISEN TAI -TARTUNNAN JOHDOSTA
Jos tunnet itsesi oireiseksi, älä epäröi mennä pikaisesti testiin. Testiprosessi on todella helppo ja nopea. Oirekyselyn ja ajanvarauksen teet espoolaisena netissä Koronabottista https://koronabotti.hus.fi/ tai helsinkiläisenä omaolo.fi. Aika testauksesta testituloksen saamiseen kestää vain noin 8-12 tuntia.

Jos olet saanut tartunnan tai olet joutunut altistuneeksi tartunnan saaneen johdosta, terveysviranomaiset ottavat sinuun yhteyttä melkein samana päivänä, ja saat selvät henkilökohtaiset ohjeet jatkoa varten. Jos sinua pelottaa tai asiat hermostuttavat sinua, Kimmo tarvittaessa antaa sinulle lisätietoja kuinka prosessi etenee.

9. HENKILÖKOHTAINEN VASTUU
Koronatilanteesta selviytyminen edellyttää sitä, että jokainen meistä toimii vastuullisesti ohjeiden mukaisesti. Huolehtiminen omasta terveydestä, maskin käyttö, turvaetäisyyden pitäminen ja käsidesin käyttö ovat edelleenkin keskeisessä osassa koronapandemian taltuttamisessa.

PIDETÄÄN HUOLTA ITSESTÄMME, NOUDATETAAN OHJEISTUKSIA JA MIEKKAILLAAN TURVALLISESTI!

Pistämättömin terveisin
Kimmo

--)--------
Kimmo Puranen
toiminnajohtaja/päävalmentaja
Espoon Miekkailijat ry
puh. 0500 416 826
kimmo.puranen@espoonmiekkailijat.fi
www.espoonmiekkailijat.fi
www.facebook.com/espoonmiekkailijat.fi
Tuulimäen miekkailusali: www.espoonmiekkailijat.fi/msali
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon kaupungin koronainfoa

Edellytämme kasvomaskin käyttöä maanantaista 2.11.2020 alkaen kaikissa kaupungin sisäliikuntatiloissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina 26.10. uusista harraste- ja vapaa-ajantoimintaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä.

Kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja.

Suosittelemme seuroja edellyttämään kasvomaskin käyttöä myös omissa tiloissaan ja toiminnoissaan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja kaupungit vetoavat voimakkaasti yksityisten yritysten ja yleishyödyllisten toimijoiden hallinnoimiin tiloihin ja toimintaan, että ne noudattaisivat samoja toimintatapoja kuin kaupungit viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Yksityisiin sisäliikuntatiloihin suositellaan asetettavaksi velvoite käyttää kasvomaskia.

Lue koko tiedote:
https://www.emaileri.fi/g/u/3699650/7245928/2149629/925/462/6/
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
EBK
Tule nuori kokeilemaan miekkailua syyslomaviikolla torstaina 15.10 klo 16-21 Keski-Espoon EBK-Honka -areenalle, Kylävainiontie 20, 02760 Espoo. Pistämättömin terveisin Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Soukan koulu
Soukan Vitoset -miekkailukerho Soukan koulusta toivottaa rennon pistämätöntä syyslomaa ⚔️!

#espooliikkuu #nuoriespoo #espoonmiekkailijat #soukankoulu
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
--))------+ Espoon kalpamiekkailijat jatkoivat Helsingissä hienosti miesten ja naisten sarjoissa syyskauden avausta!

Helsingin Töölön Kisahallilla 19.10 järjestetyssä henkilökohtaisessa Nils Sjöblom Memorial -kilpailussa Espoon Miekkailijat hallitsi upeasti 29 miesmiekkailijan sarjaa, jonka 10 parhaan miekkailijan joukossa oli peräti 6 espoolaista.. Erityisesti seuran 17-vuotiaiden junioreiden panos oli ilahduttava pitkän koronatauon jälkeen. Topias Tauriainen voitti miesten sarjan kukistaen finaalissa selkeästi Helsingin Miekkailijoiden Jaakko Paavolaisen osumin 15-9, ja hänen mitalimenestystä täydensi vasta 17-vuotias Joona Rantanen pronssimitalilla. Lisäksi Rufus Panelius sijoittui 5. sijalle, 17-vuotias Marko Kuhta 8. sijalle, Joonas Savelainen 9. sijalle ja 17-vuotias Kasper Lehtinen 10. sijalle.

Naisten vastaavassa kilpasarjassa 27 kilpailijan joukosta 10 parhaan joukkoon sijoittui Sofia Tauriainen.

Henkiilökohtaisten kilpailujen jälkeen järjestettiin 20.10 suomalaisille joukkueille (seura- tai sekajoukkue) tarkoitettu ensimmäinen Suomen liiga -pilottikisa. Kisaan osallistui 10 joukkuetta, joista Espoon seniori-juniori -painotteinen joukkue (Tauriainen, Panelius, Kuhta ja Rantanen) taisteli loppuottelussa hopealle häviten tiukan taistelun jälkeen Helsingin Miekkailijoiden 1-joukkueelle osumin 40-45.

Onnittelut Espoon mitalisteille ja kaikiille kisaajilllemme hienosta seniorikauden avauksesta sekä kiitokset seuramme velvoitetuomareillemme Saga Valmarille, Janne Savelaiselle ja Kimmo Puraselle!

Nils Sjöblom Memeorial -kilpailujen täydelliset tulokset:
https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/D18BEC6E77214202879AD672B950CDA7

Joukkueiden Suomen liiga -pilottikisa (Hki):
#today" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/933CB5C6A4D64A669CB20649529187B8#today

#espooliikkuu #nuoriespoo #espoonmiekkailijat
Print Friendly, PDF & Email