EM Uutisarkisto


Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
--))------------- EMSportissa videoita ohjattua etäharjoittelua varten (osa 1, Ilkka Lampi)

Tuulimäen urheiluhalli ja miekkailusalimme ovat nyt koronaviruksen takia valitettavasti kokonaan kiinni, varmaankin aika pitkän ajan. Mitä miekkailijamme voivat nyt tehdä säilyttääksensä hankitun kuntonsa, taitonsa, tekniikkansa, taktiikkansa ja motivaationsa?

Luonnollisesti omatoiminen, ohjattu etäharjoittelu on paras lääke tähän tauon aikana. Mutta kuinka miekkailija voi tietää, mitä ohjelmia pitäisi tehdä ja mitä valmennuksellisia ohjeita on syytä noudattaa?

VAROITUKSEN SANA: Internetissä on tällä hetkellä lukemattomia erilaisia ja eritasoisia fysiikka- ja miekkailuvalmentajien ohjelmia teksteinä, kuvina ja videoina. Ja lisää tulvii jatkuvasti. Useat näistä videoista on tehty lähinnä "mainosmielessä" katsottaviksi pääesiintyjien tehdessä toinen toistaan erikoisen huikeita ja osin hauskojakin liikkeitä, joiden toteuttaminen vaatisi katsojaltaan kokeneen olympiatason huippumiekkailijan ominaisuuksia. Sinänsä näiden ohjelmien pelkästä katselusta ei ole mitää vaaraa, onhan niitä hauskojakin otoksia, jotka antavat hyvän mielen katsojalleen tällaisena aikana ja mielenkiinto miekkailuun säilyy. Vaarana on kuitenkin se, että useimmat tavoitteelliseen valmennukseen sitoutuneet miekkailijamme turhautuvat pian näihin liian vaativiin tai helppoihin esityksiin etsiessään itselleen sopivia ohjelmia etäharjoitteluaan varten.

TEE NÄIN: Oleellisinta on, että miekkailijoidemme tulisi tehdä aluksi etäharjoittelussaan sellaisia liikkeitä ja ohjelmia, jotka ovat hänelle itselleen jo tuttuja suoritustekniikaltaan ja joiden liikkeiden hallinta ja rentous säilyvät koko ajan ohjelmien aikana. Liikkeiden vaikeusastetta ja rasitustasoa nostetaan vähitellen, mutta toistojen lukumäärän on oltava koko ajan riittävän korkea tehokkuuden ja kehityksen kannalta. Säilytä motivaatiosi kohtuullisilla tavoitteilla!

Ensimmäiset ohjelmat jäsentemme etäharjoittelua varten on nyt julkaistu EMSportissa, ja seuramme fysiikka-taitovalmentaja Ilkka Lammen laatimat videot ohjeineen liittyvät miekkailijan oheisharjoitteluun. Näissä ohjelmissa ei tarvita miekkailuvarusteita.

Ilkka on vuosikausia työskennellyt seurassamme oheisharjoittelun salivalmentajana, ja hänellä on vankka kokemus miekkailijoidemme tarpeista ja edellytyksistä tavoitteellista miekkailuvalmennusta varten. Ilkka on tehnyt EMSporttiin hienon 2-osaisen videosetin miekkailijan oheisharjoittelusta ja venyttelystä. Videot ja ohjeet sopivat lähes kaikille seuramme miekkailijoille sovellettaviksi. Videosetin liikkeet on myös kirjoitettu videoiden seuraamisen avuksi.

Kuinka jatkamme tästä? Koronavirustauon pituudesta kenelläkään meistä ei ole tarkkaa tietoa. Lisäämme koko ajan EMSporttiin eri mediamuodoissa lisää miekkailijoillemme sopivia kunto-ohjelmia, jalkatyöharjoitteita ohjeineen eritasoisille miekkailijoille, miekkailutekniikkaa ja -taktiikkaa, ajankohtaista sääntötietoutta ym.

Koronavirustauon jälkeen tarkistamme yhdessä tekemiämme harjoitteita, teemme pienimuotoisia testejä ja selvitämme etäharjoittelun tuloksia.

Noudathan nyt omatoimisessa etäharjoittelussasi annettuja terveysviranomaisten ohjeita ja tervettä harkintakykyäsi! Sairaana ja toipilaana et missään tapauksessa harjoittele! Maltti on valttia!

EMSportti -valmennusterveisin,
Kimmo ja EM-valmentajatiimi
ps. Jos et ole vielä kirjautunut EMSporttiin, tee se nyt: www.espoonmiekkailijat.fi/emsport
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
--))---------- EM-SPORT -sovelluksen uusin päivitysversio otettiin käyttöön kaikille seuran jäsenille! Ohjattua omatoimista etäharjoittelua tarjolla!

EM-valmentajien käytössä viime vuonna ollut EM-SPORT -sovelluksen uusin versio 1.1 on nyt otettu nopeasti käyttöön myös kaikille seuramme aktiivimiekkailijoille ja nuorten osalta myös heidän huoltajilleen sekä kaikille halukkaille seuran tukihenkilöille! Koronavirustilanteen johdosta seurassa tuli nopea erityistarve tehostaa viestintää ja tuottaa aktiivimiekkailijoillemme ohjattua omatoimista etäharjoittelua uudella tavalla perinteisten seuratoimintamuotojen lisäksi. Sovelluksen edelleen kehittäminen ja testaaminen jatkuvatkin nyt aktiivisesti, ja useat sovelluksen ominaisuudet miekkailijoille saadaan täysipainoisesti käyttöönsä sitten salivalmennus- ja kilpailutoiminnan normalisoituessa ja palautteita tarkastellessa.

Mikä on EM-SPORT -sovellus?

EM-SPORT on Espoon Miekkailijoiden jäsenten valmennukseen ja viestintään sekä hallintoon tarkoitettu nopea, tietokantapohjainen nettiselainsovellus, minkä esittämiä tietoja seuran miekkailijat huoltajineen, valmentajat, valmennusjohto ja seuran muu johto voivat tehokkaasti hyödyntää omassa toiminnassaan (mm. valmennus-, kilpailu-, tuomari- ja talkootoiminta, hallinto ja talous). Sovellus toimii kevyessä mobiili-ja desktop-selainympäristössä (kännykät, tabletit, läppärit ja pöytätietokoneet).

Miekkailija voi sovelluksen avulla vakioharjoittelussaan
1. ilmoittaa etukäteen valmentajalle ja muille saman ryhmän jäsenille osallistumisestaan yksittäisiin kauden harjoituksiin vai ei tai hän voi olla myös ilmoittamatta etukäteen osallistumisestaan = laatia etukäteen harjoitussuunnitelmansa
2. ilmoittaa etukäteen kommenttinsa harjoitukseen, esim. poissaolostaan (Olen flunssassa) tai tulostaan myöhästyneenä (Tulen suoraan hammaslääkäristä, voi olla että myöhästyn)
3. nähdä itselleen oman ryhmänsä suunnitellut kaikki kauden harjoitukset
4. nähdä myös muiden saman ryhmän jäsenten ilmoitukset kyseisessä harjoituksessa
5. antaa välitöntä palautetta harjoituksesta valmentajalle
6. kirjata järjestelmään valmentajalle tiedoksi myös kaikki omatoimiset harjoituksensa
7. seurata omaa harjoitteluaktiivisuuttaan harjoituspäiväkirjastaan (valmentajien kirjaamat saliharjoitukset ja miekkailuoppitunnit, erikoisharjoitukset ja omatoimiset harjoituksensa)
8. seurata testiensä tuloksia ja kehittymistä

Miekkailija voi kilpailutoiminnassaan
9. ilmoittautua kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin Kisasivut -sivun kautta (pakollinen kaikille kilpamiekkailijoille!)
10. seurata kilpailutuloksiaan
11. seurata liiton kansallista ja FIE:n/EFC kansainvälistä ranking-sijoitustaan

Miekkailija huoltajineen voi
12. saada viestiä valmentajalta tai seuralta henkilökohtaisesti
13. saada viestiä valmentajalta tai seuralta harjoitusryhmäkohtaisesti, esim. tietoa harjoitusmuutoksista tai seuran tapahtumista
14. lähettää viestiä oman ryhmänsä valmentajille
15. SAADA JA KYSYÄ TIETOA, OHJEITA JA SOPIVIA OHJELMIA OMATOIMISEEN ETÄHARJOITTELUUN SEURAN VALMENTAJIEN OPASTAMANA (mm. harjoitusohjelmia eri mediamuodoissa: teksteinä, kuvina, äänitteinä ja videoina)

Seuramme miekkailijat voivat siis jo nyt aloittaa sovelluksen käytön koronavirustauon aikana kirjaamalla omatoimiset oheisharjoituksensa, mitä tukeakseen seuramme valmentajat jakavat sovelluksessa ohjeita ja ohjelmia ohjattuun, hyvään omatoimiseen etäharjoitteluun.

Seuran miekkailijoiden, valmentajien, tuomareiden ja johdon lisäksi seuran tukijoukoille on nyt nopeasti päätetty tarjota myös mahdollisuutta ottaa tämä sovellus koekäyttöönsä. Tukijoukoille tarjottavia sovelluksen ominaisuuksia kehitetään aktiivisesti yhdessä muiden käyttäjäryhmien kanssa.

Kaikki seuran jäsenet ja tukijoukot voivat kirjautua maksuttomasti EM-SPORT -sovellukseen osoitteessa www.espoonmiekkailijat.fi/emsport.

Lisätietoa EM-SPORT -sovelluksesta toiminnanjohtaja Kimmo Puraselta, kimmo.puranen@espoonmiekkailijat.fi .

#espooliikkuu #espoonmiekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Ja TET-harjoittelijamme Linus Laurenin työt jatkuivat uusissa teknisissä haasteissa seuran maskeja, miekkoja ja vartalojohtoja korjatessa. Hyvin selviydyit jälleen, Linus ⚔️⚔️👍👍💪💪🔥🔥! Vielä yksi työpäivä jäljellä..

#espooliikkuu #espoonmiekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Koronatauon aikana on hyvä tilaisuus varusteiden huolto- ja korjaustöihin. TET-harjoittelijamme Linus Laurenin kanssa seuramme kaikki maskit on pesty, miekkoja ja vartalojohtoja huollettu ja korjattu. Ja Linuksen työt jatkuvat.

#espooliikkuu #espoonmiekkailijat
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
Koronavirustilanteen johdosta kaikki seuran sali- ja oppituntiharjoitukset ja muu seuran valmennustoiminta Tuulimäen miekkailusalilla on perutettu 13.3.2020 alkaen toistaiseksi – jatkosta tiedotetaan erikseen.

Toivomme kaikkien seuramme jäsenten noudattavan viranomaisten ohjeita koronavirusepidemiasta.

SEURAA NETTISIVUSTOAMME: WWW.ESPOONMIEKKAILIJAT.FI !

Lisätietoja toiminnanjohtaja Kimmo Puraselta, kimmo.puranen@espoonmiekkailijat.fi tai puh. 0500 416 826.

Kari Lehtinen
puheenjohtaja

Kaisa Thodén
varapuheenjohtaja
Espoon Miekkailijat
Espoon Miekkailijat
HUOM: TIEDOTTEITA KORONAVIRUKSEN JOHDOSTA!

12.3.2020 FIE tiedote:
Kaikki seuraavan 30 päivän kv. kilpailut perutaan/siirretään. Madridin olympiakarsintakilpailu siirtyy myös. UIPM ei toistaiseksi ole tiedottanut peruutuksista.

SM5L hallitus kokoontuu perjantaina 13.3. klo 18. Asialistalla koronavirusepidemiaan liittyvät liiton toimenpiteet ja suositukset.

11.3.2020 SUOMEN MIEKKAILU- JA 5-OTTELULIITTO (SM5L)
SM5L HALLITUKSEN TIEDOTE SEUROILLE JA URHEILIJOILLE KOSKIEN KANSAINVÄLISTÄ KORONAVIRUSEPIDEMIAA

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto seuraa tiiviisti kansainvälistä koronavirustilannetta. Saamme ajantasaista tietoa Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksiköltä sekä kansainvälisiltä lajiliitoilta (EFC, FIE ja UIPM). Seuraamme tilannetta ja välitämme ajantasaista tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista urheilijoille pääasiassa liiton virallisten verkkosivujen kautta.

Lue liiton tiedote kokonaisuudessaan:
https://www.fencing-pentathlon.fi/site/assets/files/5642/sm5l_koronavirus_tiedote_docx.pdf

Seuraathan siis liiton virallisia verkkosivuja ja tiedotteita aktiivisesti! Liiton verkkosivusto: https://www.fencing-pentathlon.fi/

6.3.2020 KANSAINVÄLINEN MIEKKAILULIITTO (FIE)

FIE:n tiedote koronaviruksesta:
Miekkailijat tervehtivät ja kiittävät ottelusta vain aseella

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja koskee myös kaikkia Suomessa järjestettyjä miekkailukilpailuja.

Käytäntöä suositellaan myös kaikkiin miekkailuharjoituksiin.

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto kehottaa miekkailuyhteisöä toimiaan FIE:n ohjeistuksen mukaan:
* noudata hyvää käsihygieniaa - pese kädet usein!
* vältä lähikontaktia - miekkailijat tervehtivät aseella!
* älä koskettele kasvojasi suun ja nenän alueelta
* toimi jo ensioireista (kuume, yskä, hengenahdistus) - ole puhelimitse yhteydessä lääkäriin
Print Friendly, PDF & Email